Ustawienia konta.

W ustawieniach konta możesz wprowadzić zmiany odnośnie do zabezpieczeń, powiadomień, Aktualności, języka i wyświetlania. Czy masz problemy z logowaniem? Uzyskaj pomoc dotyczącą problemów z logowaniem.

Aby znaleźć ustawienia:
  1. Kliknij zdjęcie profilowe w lewym dolnym rogu Aktualności.
  2. Kliknij Ustawienia. W tym miejscu masz dostęp do następujących ustawień:
    • Informacje ogólne
    • Bezpieczeństwo i logowanie
    • Prywatność
    • Oś czasu i oznaczanie
    • Blokowanie
    • Język i region
    • Powiadomienia
    • Filmy
Czy ta informacja była pomocna?
Jeśli usuniesz konto, nie będzie ono widoczne dla Twoich współpracowników w Workplace. Usunięcie wszystkich publikowanych przez Ciebie treści, np. zdjęć, postów lub innych danych przechowywanych w kopiach zapasowych, może zająć do 90 dni. W tym czasie informacje te będą niedostępne dla innych użytkowników Workplace.
Workplace Essential
Jeżeli korzystasz z Workplace Essential i chcesz usunąć konto, porozmawiaj z administratorem konta.
Jeśli jesteś administratorem, postępuj zgodnie z instrukcjami tutaj, aby dowiedzieć się, jak usuwać konta.

Workplace Advanced
Jeżeli korzystasz z Workplace Advanced i chcesz usunąć konto, porozmawiaj z administratorem konta.
Część działań, które podejmujesz na koncie Workplace Standard, Workplace Essential lub Workplace Advanced, nie jest przechowywana na koncie. Przykładowo współpracownik może zachować otrzymane od Ciebie wiadomości, nawet jeśli usuniesz swoje konto. Te informacje pozostaną w serwisie po usunięciu konta.
Uwaga: Dowiedz się, jak zamknąć społeczność w Workplace.
Czy ta informacja była pomocna?
Jeżeli do logowania używasz prywatnego adresu e-mail lub numeru telefonu, wówczas masz możliwość usunięcia siebie z Workplace.
Jak opuścić Workplace?
Aby opuścić instancję Workplace, do której nie chcesz już należeć:
  • Kliknij zdjęcie profilowe w lewym dolnym rogu dowolnej strony Workplace.
  • Kliknij Ustawienia.
  • W ustawieniach przejdź do sekcji Ogólne i kliknij Opuść [your Workplace instance].
Pojawi się informacja, co stanie się z Twoim kontem po opuszczeniu Workplace. Uzyskasz też możliwość przejrzenia dziennika aktywności i zgłoszenia opuszczanego Workplace.
Po potwierdzeniu gotowości do opuszczenia Workplace:
  • Kliknij Kontynuuj.
  • Kliknij Opuść [your Workplace instance].
Pojawi się wiadomość potwierdzająca, że usunięto Cię z tej instancji Workplace.
Co się dzieje po opuszczeniu Workplace?
Gdy opuścisz Workplace:
  • Zostaniesz wylogowany(a) ze wszystkich swoich urządzeń.
  • Twój profil będzie miał status „nieaktywny”. Zmiany zaczną obowiązywać w ciągu 24 godzin.
  • Administratorzy Workplace otrzymają powiadomienie o Twoim odejściu.
  • Twoi współpracownicy w Workplace nie będą już mogli kontaktować się z Tobą za pośrednictwem postów i czatów.
  • Nie będziesz już więcej otrzymywać e-maili ani powiadomień z tej instancji Workplace.
  • Zawartość, którą utworzysz, będzie dalej dostępna, chyba że ją usuniesz przed opuszczeniem Workplace.
Uwaga: administratorzy i inni użytkownicy z właściwymi uprawnieniami będą mogli dodać Cię z powrotem do instancji Workplace, którą opuszczasz.
Czy ta informacja była pomocna?
Artykuł jest przeznaczony dla użytkowników Workplace Essential i Workplace Advanced.
Zgłoszenie praw do społeczności nie wpłynie na Twoje konto Workplace.
Jeśli utworzyłeś(aś) konto w Workplace bez administratora firmy, administrator Twojej firmy może zgłosić prawa do jej społeczności. Administrator firmy może monitorować grupy, zarządzać członkami społeczności, zapraszać ich do niej oraz aktualizować dane społeczności.
Uwaga: Po zgłoszeniu praw do konta społeczności administrator firmy będzie miał dostęp do wszystkich postów i wiadomości społeczności, również tych opublikowanych przed zgłoszeniem praw do niej.
Czy ta informacja była pomocna?
Do generowania podpowiedzi podczas pisania Workplace używa sztucznej inteligencji.
Aby wyłączyć automatyczne podpowiadanie wyrazów:
  1. W Aktualnościach kliknij swoje zdjęcie profilowe w lewym dolnym rogu, a następnie kliknij Ustawienia.
  2. Kliknij Język i region.
  3. Kliknij Edytuj obok opcji Automatyczne podpowiadanie wyrazów, a następnie kliknij Wyłącz.
Opcję możesz też wyłączyć po kliknięciu linku Ustawienia, kiedy po raz pierwszy zobaczysz podpowiedzi w Workplace.
Podczas pisania możesz akceptować podpowiedzi, naciskając klawisz tabulatora. Aby pominąć podpowiedź, po prostu pisz dalej.
Uwaga: Wszystkie podpowiedzi są automatycznie dostarczane przez nasze systemy. Dane nie są weryfikowane przez ludzi.
Czy ta informacja była pomocna?
Ta funkcja jest wprowadzana stopniowo i Twoja społeczność Workplace może jeszcze nie mieć do niej dostępu.
Tryb ciemny w Workplace zmienia tło z białego na czarne. W ten sposób można zmniejszyć zmęczenie oczu i odblaski z urządzenia w sytuacjach, kiedy oświetlenie jest zbyt słabe.
Tryb ciemny na komputerze
Aby móc korzystać z trybu ciemnego na komputerze:
  1. Kliknij zdjęcie profilowe w lewym dolnym rogu Workplace.
  2. Kliknij Opcje wyświetlania.
  3. Włącz lub wyłącz tryb ciemny.
Tryb ciemny na urządzeniu z systemem iOS
Workplace uwzględni ustawienie Tryb ciemny na Twoim telefonie. Jeżeli Twoje urządzenie jest ustawione na tryb ciemny, aplikacja Czat Workplace na iOS zostanie automatycznie ustawiona również na tryb ciemny.
Czy ta informacja była pomocna?