Jakie ustawienia prywatności są dostępne dla grup wielofirmowych w Workplace?

Są dwie opcje prywatności dla grup wielofirmowych: Zamknięta i Tajna. W poniższej tabeli pokazano, kto może dołączyć do poszczególnych typów grup i jakie informacje są widoczne dla użytkowników.
Zamknięte grupy wielofirmoweTajne grupy wielofirmowe
Zatwierdzanie członkówKażdy członek może dodać członków, ale administrator lub moderator musi ich zatwierdzićKażdy członek może dodać członków, ale administrator lub moderator musi ich zatwierdzić
Uprawnienia publikowaniaCzłonkowie, moderatorzy i administratorzy mogą publikować posty w grupieCzłonkowie, moderatorzy i administratorzy mogą publikować posty w grupie
Zatwierdzanie postówPosty nie muszą być zatwierdzane przez administratora lub moderatoraPosty nie muszą być zatwierdzane przez administratora lub moderatora
Kto może dołączyć?Każdy członek może dodać członków do grupy, ale administrator lub moderator musi ich zatwierdzićKażdy członek może dodać członków do grupy, ale administrator lub moderator musi ich zatwierdzić
Kto może zobaczyć nazwę grupy?Każda osoba w firmieAktualni i byli członkowie
Kto może zobaczyć listę członków grupy?Każda osoba w firmieTylko aktualni członkowie
Kto może zobaczyć opis grupy?Każda osoba w firmieTylko aktualni członkowie
Kto może zobaczyć znaczniki grupy?Każda osoba w firmieTylko aktualni członkowie
Kto może zobaczyć posty dodawane przez członków w ramach grupy?Tylko aktualni członkowieTylko aktualni członkowie
Kto może znaleźć grupę w wyszukiwaniu?Każda osoba w firmieAktualni i byli członkowie
Kto może zobaczyć wydarzenia grupy?Tylko aktualni członkowieTylko aktualni członkowie
Pamiętaj, że po utworzeniu grupy nie można jej przekształcić w grupę wielofirmową i odwrotnie.
Czy ta informacja była pomocna?