Dołączanie do grup

Dowiedz się, jak dołączać do grup w Workplace albo jak przestać obserwować grupę po dołączeniu do niej.

Gdy ktoś zaprosi Cię do grupy i zaproszenie zostanie zatwierdzone przez jej członka, administratora lub moderatora, otrzymasz powiadomienie o zaproszeniu. Będziesz mieć możliwość podglądu zawartości grupy przez 28 dni, co pozwoli Ci zdecydować, czy chcesz do niej dołączyć. W ciągu tych 28 dni posty z grupy mogą pojawiać się także w Aktualnościach.
W trybie podglądu:
  • Nie możesz publikować postów ani komentować postów innych członków grupy.
  • Nie możesz zapraszać innych osób do grupy.
  • Członkowie grupy mogą zobaczyć, że wyświetlasz podgląd grupy na liście członków, jednak osoby nienależące do grupy nie będą widzieć Cię na liście członków.
W przypadku większości grup możesz dodać dowolnego współpracownika członka grupy. Możesz opuścić grupę w dowolnej chwili.
Czy ta informacja była pomocna?
Możesz przestać obserwować grupę, aby nie widzieć już jej postów w Aktualnościach. Jeżeli nie chcesz należeć do grupy, możesz ją opuścić. Pamiętaj, że powrót do grupy może być niemożliwy – będzie to zależało od ustawień prywatności grupy.
Aby przestać obserwować grupę:
  1. W grupie, którą chcesz przestać obserwować, kliknij w prawym górnym rogu Workplace.
  2. Wybierz Przestań obserwować grupę.
Aby opuścić grupę:
  1. W grupie, którą chcesz opuścić, kliknij opcję w prawym górnym rogu Workplace.
  2. Wybierz Opuść grupę > Opuść grupę.
Uwaga: Jeżeli opuścisz grupę, której jesteś administratorem, ta rola zostanie zaproponowana członkom grupy.
Czy ta informacja była pomocna?
Administrator grupy może tymczasowo uniemożliwić komuś tworzenie postów i pisanie komentarzy w grupie. Jeśli zostanie Ci wyłączona możliwość publikowania postów i komentarzy, otrzymasz powiadomienie w górnej części ekranu grupy z informacją o tym, kiedy zostanie Ci ona przywrócona.
Czy ta informacja była pomocna?