Czym są ustawienia pobierania filmów i jak z nich korzystać w Workplace?

Ten artykuł dotyczy tylko administratorów Workplace.
Ustawienia pobierania filmów pomagają chronić filmy chronione prawem autorskim lub poufne w Workplace. Ta funkcja wykorzystuje szyfrowanie do ochrony filmów, dzięki czemu mogą je wyświetlić tylko osoby zalogowane do Workplace w obsługiwanej przeglądarce.
Obsługiwane przeglądarki i aplikacje:
Nieobsługiwane przeglądarki:
  • Internet Explorer
  • Microsoft Edge
Osobom korzystającym z nieobsługiwanych przeglądarek możesz zezwolić na oglądanie filmów chronionych w niższej jakości.
Aby wyłączyć pobieranie filmów na komputerze:
  1. Kliknij Panel administratora w lewym górnym rogu Workplace.
  2. Kliknij Bezpieczeństwo.
  3. Kliknij Ustawienia pobierania filmów.
  4. Zobaczysz stronę z obejrzanymi filmami wraz z przeglądarką, w której zostały wyświetlone. Kliknij przełącznik Wyłącz pobieranie filmów.
Jeśli klikniesz przełącznik Niska jakość filmów w nieobsługiwanych przeglądarkach, użytkownicy, którzy zalogują się do Workplace w nieobsługiwanej przeglądarce, będą mogli oglądać chronione filmy w niższej jakości.
Gdy funkcja Wyłącz pobieranie filmów jest włączona, a tryb niskiej jakości jest wyłączony, użytkownicy nie mogą pobierać filmów z Workplace na swoje urządzenia.
To ustawienie szyfruje filmy tylko wtedy, gdy jest włączone. Nie szyfruje filmów, które zostały opublikowane przed jej włączeniem. Gdy wyłączysz tę funkcję po jej użyciu, wszystkie zaszyfrowane filmy pozostaną zaszyfrowane.
Czy ta informacja była pomocna?