Jak zezwolić użytkownikom na pobieranie ich danych z Workplace?

Artykuł jest przeznaczony tylko dla administratorów Workplace Essential i Workplace Advanced.
Aby zezwolić użytkownikom na pobieranie ich danych z Workplace:
  1. Kliknij Panel administratora w lewym górnym rogu Workplace.
  2. Kliknij Ustawienia.
  3. Kliknij pole obok pozycji Pobieranie danych osobowych.
Uwaga: Po włączeniu tej funkcji użytkownicy będą mogli pobrać kopię swoich danych z Workplace z poziomu sekcji Ogólne ustawienia konta. Zgodnie z naszym regulaminem nie będą mogli usunąć swoich danych w tym narzędziu. W dziennikach audytu bezpieczeństwa można sprawdzić, kto pobrał swoje dane.
Nie można pobrać danych użytkownika w jego imieniu. Administrator systemu może w każdej chwili uzyskać dostęp do danych dotyczących użytkowników w społeczności, korzystając z interfejsu Graph API.
Czy ta informacja była pomocna?