Jak usunąć czyjeś konto Workplace?

Administratorzy systemu w Workplace mogą usunąć konta tylko tych użytkowników, do których nigdy nie zgłoszono praw albo które są w danej chwili nieaktywne. Jeśli chcesz usunąć dostęp do konta użytkownika, ale nie chcesz wykasować jego danych, należy dezaktywować konto, a nie je usunąć.
Co się stanie po usunięciu konta użytkownika
Jeśli usuniesz konto użytkownika, pamiętaj, że:
  • Działanie to jest nieodwracalne.
  • Działanie uniemożliwia użytkownikowi ponowne zalogowanie się do Workplace.
  • Użytkownik zniknie z sekcji Osoby w Panelu administratora.
  • Posty, komentarze i wiadomości zostaną trwale usunięte.
  • Współpracownicy nie będą widzieć tego konta w Workplace.
  • Usunięcie wszystkich interakcji użytkownika może potrwać do 90 dni.
  • Treści innych użytkowników, które zależą od treści usuniętych użytkowników (np. komentarze do ich postów), również zostaną usunięte.
  • W okresie usuwania tych informacji będą one niedostępne dla innych użytkowników Workplace.
  • Niektóre działania w Workplace nie są przechowywane na kontach użytkowników. Na przykład współpracownik może zachować wiadomości od usuniętego konta.
  • Użytkownicy zostaną usunięci z grup, a ich uprawnienia administratorów przepadną. Pamiętaj, że jeśli postanowisz ponownie aktywować konto użytkownika w ciągu 14 dni od usunięcia, uprawnienia administracyjne zostaną przywrócone tej osobie.

Usuwanie konta
Aby usunąć konto Workplace dezaktywowanego pracownika:
  1. Przejdź do Panelu administratora i kliknij pozycję Osoby.
  2. Kliknij obok imienia i nazwiska pracownika, którego konto chcesz usunąć.
  3. Kliknij Usuń konto.
  4. Kliknij Potwierdź.
Czy ta informacja była pomocna?