Jak usunąć czyjeś konto Workplace?

Tylko administrator może usunąć konto Workplace.
Aby usunąć konto Workplace pracownika:
  1. Przejdź do Panelu administratora i kliknij pozycję Osoby.
  2. Kliknij obok imienia i nazwiska pracownika, którego konto chcesz usunąć.
  3. Kliknij Usuń konto.
Usunięcie konta nie jest równoznaczne z jego dezaktywowaniem. Zawartość utworzona przez dezaktywowane konta będzie dalej dostępna w Workplace. Zawartość utworzona przez usunięte konta zostanie usunięta. Dowiedz się więcej o dezaktywowaniu konta.
Jeśli usuniesz konto Workplace pracownika:
  • Współpracownicy nie będą widzieć tego konta w Workplace.
  • Usunięcie wszystkich opublikowanych przez daną osobę treści może zająć do 90 dni.
  • Treści innych użytkowników, które zależą od treści usuniętych użytkowników (np. komentarze do ich postów), również zostaną usunięte.
  • W okresie usuwania tych informacji będą one niedostępne dla innych użytkowników Workplace.
  • Niektóre działania w Workplace nie są przechowywane na kontach użytkowników. Przykładowo współpracownik może zachować wiadomości otrzymane od usuniętej osoby, nawet jeśli jej konto zostanie usunięte.
Czy ta informacja była pomocna?