Jak oznaczyć post jako ważny w Workplace i co się stanie, gdy to zrobię?

Administratorzy systemu, moderatorzy zawartości oraz osoby o niestandardowej roli administratora z uprawnieniem do oznaczania postów jako ważnych mogą zarządzać ważnymi postami. Artykuł jest przeznaczony dla użytkowników Workplace Advanced oraz Workplace Enterprise.
Gdy administrator systemu lub moderator zawartości oznaczy post jako ważny:
  • Będzie wyświetlany na górze Aktualności wszystkich członków grupy.
  • Będzie wyświetlany na górze grupy, w której go opublikowano.
  • Będą dostępne wskaźniki aktywności dotyczącej ważnego posta.
  • Wszyscy członkowie grupy otrzymają powiadomienie.
Administratorzy, moderatorzy i inne osoby z uprawnieniem do oznaczania postów jako ważnych będą mogli również wysłać powiadomienie e-mail do wszystkich członków grupy.
Tworzenie ważnego posta
Aby oznaczyć post jako ważny:
  1. Kliknij w poście i wybierz Oznacz jako ważny.
  2. Wybierz liczbę dni (1–7) wyświetlania posta na górze Aktualności.
  3. Wybierz przycisk wezwania do działania, który chcesz wyświetlać z postem.
  4. Określ, czy powiadomienie e-mail ma być wysyłane do wszystkich członków grupy.
  5. Kliknij Potwierdź.
Ważne posty będą wyświetlane na górze zarówno grupy, jak i Aktualności wszystkich członków grupy aż do:
  • Upływu czasu określonego przez administratora.
  • Naciśnięcia przez członka grupy przycisku wezwania do działania Oznacz jako przeczytane, Odrzuć lub Gotowe.
Jeśli zostanie oznaczony jako ważny więcej niż jeden post, na górze będzie wyświetlany ten najnowszy.
Osoba, która pierwotnie oznaczyła post jako ważny, może również wysyłać kolejne powiadomienia.
Czy ta informacja była pomocna?