Plany

Platforma Workplace jest dostępna w przypadku planów Essential, Advanced i Enterprise. Dowiedz się więcej o tym, jak wybrać odpowiedni plan dla swojej firmy.

Workplace EssentialWorkplace AdvancedWorkplace Enterprise
Funkcje produktuWorkplace Essential ma takie funkcje, jak Aktualności, grupy, czat i transmisja wideo na żywo. Ponadto Workplace Essential oferuje funkcje administracyjne, takie jak panel administratora, integracje, zarządzanie osobami i grupami. Oprócz takich funkcji jak Aktualności, grupy, czat i transmisje wideo na żywo, Workplace Advanced obsługuje funkcje administracyjne, takie jak analiza, Panel administratora i integracja z usługą dostawcy tożsamości.Oprócz funkcji dostępnych w Workplace Advanced, Workplace Enterprise oferuje początkowy czas odpowiedzi działu pomocy w ciągu 4 godzin, dostęp do specjalnego zespołu pomocy Enterprise, priorytetowego rozwiązywania problemów i wczesny dostęp do nowych funkcji.
Moderowanie treściMateriały są sprawdzane przez administratorów społeczności.Materiały są sprawdzane przez administratorów społeczności.Materiały są sprawdzane przez administratorów społeczności.
Tworzenie i usuwanie kontaAdministrator społeczności może bezpośrednio tworzyć i usuwać konta.Administrator społeczności może bezpośrednio tworzyć i usuwać konta. Administrator społeczności może bezpośrednio tworzyć i usuwać konta.
Administrowanie danymiAdministrator zarządza społecznością, natomiast firma zarządza danymi i jest ich właścicielem. Administrator może modyfikować, usuwać lub eksportować dane w dowolnym momencie. Administrator zarządza społecznością, natomiast firma zarządza danymi i jest ich właścicielem. Administrator może modyfikować, usuwać lub eksportować dane w dowolnym momencie. Administrator zarządza społecznością, natomiast firma zarządza danymi i jest ich właścicielem. Administrator może modyfikować, usuwać lub eksportować dane w dowolnym momencie.
Widoczność postówPublikowane treści są widoczne dla Ciebie, osób w grupach, w których publikujesz posty, lub osób spoza grup, w których publikujesz posty, jeżeli są to grupy otwarte. Ponadto administratorzy widzą wszystkie dane, które publikujesz, nawet w tajnych grupach. Publikowane treści są widoczne dla Ciebie, osób w grupach, w których publikujesz posty, lub osób spoza grup, w których publikujesz posty, jeżeli są to grupy otwarte. Ponadto administratorzy widzą wszystkie dane, które publikujesz, nawet w tajnych grupach. Publikowane treści są widoczne dla Ciebie, osób w grupach, w których publikujesz posty, lub osób spoza grup, w których publikujesz posty, jeżeli są to grupy otwarte. Ponadto administratorzy widzą wszystkie dane, które publikujesz, nawet w tajnych grupach.
OpłataWorkplace Essential jest usługą bezpłatną. Klienci Workplace Advanced korzystają z bezpłatnego 30-dniowego okresu próbnego. Po bezpłatnym okresie próbnym Workplace Advanced podlega opłacie.Korzystanie z Workplace Enterprise podlega opłacie.
Liczba kont, które można utworzyćBez ograniczeń. Bez ograniczeń.Bez ograniczeń.
Czy ta informacja była pomocna?
Workplace Essential służy zespołom i małym firmom do komunikacji. Korzystanie z tej usługi nic nie kosztuje. Workplace Essential zaczniemy wprowadzać w 2020 roku.
Workplace Advanced służy do łączenia całych organizacji, a koszt to 4 USD za osobę miesięcznie. Jest to nasz rekomendowany plan.
Workplace Enterprise służy organizacjom o bardziej złożonej strukturze ze względu na wielkość i branżę. Koszt wynosi 8 USD za osobę miesięcznie. Aby uzyskać plan Enterprise, należy się skontaktować z zespołem sprzedażowym Workplace albo z partnerem Workplace.
Plan Workplace Frontline może stanowić dodatek do Workplace Advanced lub Workplace Enterprise.
Uwaga: Przejdź do sekcji cen, aby dowiedzieć się więcej na temat planów i cen.
Czy ta informacja była pomocna?
Workplace nalicza stałą miesięczną opłatę w wysokości 4 USD za aktywnego użytkownika Workplace Advanced.
Zostanie naliczona opłata za wszystkich pracowników w Twojej społeczności, niezależnie od tego, czy do rejestracji używają firmowej domeny e-mail.
Pamiętaj, że walutą do rozliczeń jest dolar amerykański. Ceny nie uwzględniają obowiązujących podatków. Najnowsze informacje na temat cen można znaleźć w sekcji cennika.
Czy ta informacja była pomocna?
Aby złożyć wniosek o przejście z konta Workplace Standard na konto Workplace Advanced, potrzebny jest dostęp do usługi Workplace z komputera.
Aby przejść z konta Workplace Standard na konto Workplace Advanced:
  1. Kliknij Zaktualizuj w obszarze Aktualności w lewym górnym rogu Workplace.
  2. Uzupełnij formularz dodatkowymi informacjami o firmie.
  3. Zaznacz pole potwierdzające, że rozumiesz warunki umowy.
  4. Kliknij przycisk Kontynuuj. Zostanie przeprowadzony proces weryfikacji domeny.
Pamiętaj, że przejście na konto Workplace Advanced oznacza, że Twoja społeczność akceptuje nowy regulamin. Dowiedz się więcej na temat funkcji Workplace Advanced.
Jeśli po raz pierwszy wykonujesz aktualizację do Workplace Advanced, przysługuje Ci bezpłatny okres próbny. Jeśli zarejestrujesz się w usłudze Advanced, przełączysz się na konto Standard, a potem ponownie wrócisz do Advanced, nie otrzymasz nowego bezpłatnego okresu próbnego.
Pamiętaj, że musisz udowodnić własność domeny poczty e-mai, aby wykonać aktualizację do konta Advanced.
Czy ta informacja była pomocna?
Artykuł jest przeznaczony tylko dla administratorów Workplace Advanced.
Aby przełączyć konto na usługę Workplace Essential:
  1. Na komputerze kliknij Panel administratora w lewym górnym rogu swojego profilu.
  2. Kliknij Płatności.
  3. Kliknij Przejrzyj plany i wybierz Przełącz na Essential.
  4. Potwierdź przełączenie, aby zakończyć operację.
Możesz powrócić do konta Advanced w dowolnym momencie. W tym celu kliknij przycisk Ulepsz do wersji Advanced.
Uwaga: Jeśli nie widzisz opcji Przełącz na Essential, może być konieczne wylogowanie się z konta, wyczyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki i ponowne zalogowanie się.
Czy ta informacja była pomocna?
Jeżeli przejdziesz z konta Workplace Advanced na konto Workplace Essential, utracisz dostęp do poniższych funkcji:
Niewysłane zaproszenia
  • Niewysłane zaproszenia zostaną trwale usunięte ze społeczności.
Logowanie jednokrotne
  • Jeżeli korzystasz z logowania jednokrotnego, wszyscy współpracownicy zostaną wylogowani z usługi i będą musieli skonfigurować własne hasła. Utracą też możliwość logowania się jednym kliknięciem.
Analiza ilustrująca, którzy członkowie społeczności korzystają z Workplace
  • Panel administratora zniknie. W rezultacie nie będzie widać, kto jest najbardziej aktywny w Workplace (dotyczy to użytkowników i grup).
Indywidualna pomoc przez e-mail dla administratorów
  • Utracisz dostęp do bezpośredniej pomocy przez e-mail w razie pojawienia się pytań, natomiast nadal będziesz mieć dostęp do Centrum pomocy.
Uprawnienia administratora do zarządzania społecznością
  • Nie będziesz mieć możliwości moderowania postów ani zarządzania użytkownikami i własnymi danymi, jak również nie sprawdzisz już, czy członek społeczności zgłosił jakieś posty.
API do niestandardowych integracji i boty
  • Utracisz możliwość korzystania z botów oraz dostęp do API do niestandardowych integracji.
Synchronizacja z dostawcami tożsamości (np. G Suite)
  • Utracisz możliwość płynnej synchronizacji z dostawcami tożsamości, w wyniku czego użytkownicy nie będą automatycznie dodawani ani usuwani po dołączeniu do firmy lub po jej opuszczeniu. Wszyscy użytkownicy, którzy zostali wcześniej zsynchronizowani, pozostaną w usłudze Workplace.
Odwiedź stronę z cenami, aby dowiedzieć się, które funkcje są dostępne w poszczególnych planach cenowych.
Uwaga: Jeśli masz już niestandardowy adres URL w Workplace lub kilka zweryfikowanych domen e-mail, nie dokonamy żadnych zmian, ale pamiętaj, że po przejściu do Workplace Essential utracisz możliwość aktualizowania tych informacji lub zarządzania nimi.
Czy ta informacja była pomocna?
Aktualizujemy naszą platformę, aby zapewnić Tobie i Twojej społeczności Workplace lepsze wrażenia z użytkowania tej usługi.
Ponieważ aktualizujemy Workplace do nowszej i lepszej wersji, plan Workplace Standard zostanie usunięty i zastąpiony przez plan Workplace Essential oferujący nowe funkcje i aktualizacje, w tym Panel administratora dla administratorów systemu.

Weryfikacja domeny
Użytkownicy, który przechodzą z planu Workplace Standard na plan Workplace Essential, muszą najpierw zweryfikować domenę. Weryfikacja domeny jest dostępna po kliknięciu Zaktualizuj plan w górnej części Aktualności. Następnie trzeba wybrać administratora systemu, który będzie pełnił rolę administratora danych. Jeżeli administrator danych lub administrator systemu nie zostanie wybrany, utracisz dostęp do Workplace Standard.

Wybór nowego administratora
Jeżeli nikt w Twojej instancji Workplace nie może zweryfikować Twojej domeny, skontaktujemy się z Tobą e-mailem, aby udzielić Ci pomocy przy wyborze administratora.
Czy ta informacja była pomocna?