Workplace na Portalu

Korzystaj z urządzenia Portal, aby brać udział w połączeniach wideo w Workplace, oglądać transmisje na żywo lub prowadzić je dla swojej firmy.

Za pomocą Workplace w Portalu można dzwonić do współpracowników i podczas połączenia odbierać udostępnienia ekranu. Rozmowy w Workplace wykorzystują technologie Smart Camera i Smart Sound, i umożliwiają połączenia z dowolną osobą w instancji Workplace lub połączoną grupą wielofirmową. Workplace w Portalu obecnie obsługuje rozmowy wideo z maksymalnie 7 osobami jednocześnie oraz czaty wielofirmowe.
Wszystkie wideorozmowy prowadzone za pośrednictwem Workplace w Portalu są szyfrowane. Z Portalem jednorazowo może być powiązane tylko jedno konto Workplace.

Instalowanie Workplace w Portalu
Aby zainstalować i skonfigurować Workplace w Portalu:
  1. W urządzeniu Portal przejdź do sekcji Strona główna i dotknij kolejno Aplikacje > Workplace. Aby w Portalu można było korzystać z Workplace, wymagane jest oprogramowanie w wersji 1.1.2 lub nowszej. Jeżeli w aplikacjach nie możesz znaleźć Workplace, zaktualizuj oprogramowanie według instrukcji dostępnej tutaj.
  2. Otwórz Workplace i dotknij Połącz Workplace. Przejdź do strony workplace.com/device w innej przeglądarce i wpisz kod wyświetlony na ekranie.
  3. Po przejściu do Portalu dotknij Rozpocznij.
  4. Ustaw 4-cyfrowy PIN. Wprowadź PIN, zanim zaczniesz odbierać połączenia.
Uwaga: Podczas konfigurowania urządzenia Portal po raz pierwszy wymagane jest logowanie przez Facebooka lub WhatsApp. Po skonfigurowaniu w Portalu aplikacji Workplace Twoje kontakty służbowe i osobiste są przechowywane całkowicie oddzielnie. Trwają prace nad funkcją logowania do Portalu za pomocą Workplace.

Korzystanie z Workplace w Portalu
Aby w Portalu rozpocząć rozmowę indywidualną w Workplace:
  1. W Workplace znajdź współpracownika, do którego chcesz zadzwonić. Dotknij ikony aparatu obok jego imienia i nazwiska.
  2. Dotknij Zadzwoń.
Aby w Portalu rozpocząć rozmowę grupową w Workplace:
  1. W Workplace znajdź współpracownika, do którego chcesz zadzwonić. Dotknij ikony aparatu obok jego imienia i nazwiska.
  2. Dotknij Zadzwoń.
  3. W trakcie rozmowy kliknij , aby dodać do rozmowy kolejne osoby.

Swój ekran możesz udostępnić podczas rozmowy w Workplace z aplikacji komputerowej Czat Workplace (Windows lub Mac). Współpracownik zobaczy Twój udostępniony ekran na swoim urządzeniu Portal. Zobacz, jak pobrać aplikację Czat Workplace.
Aby w Portalu udostępnić ekran w Workplace:
  1. Podczas rozmowy wideo kliknij na dole ekranu.
  2. Wybierz opcję udostępniania ekranu:
    • Cały ekran: Ta opcja pozwala udostępnić każde okno otwarte na komputerze oraz pulpit.
    • Okno aplikacji: Ta opcja pozwala udostępnić tylko konkretne wskazane okno.
    • Karta przeglądarki Chrome: Ta opcja pozwala udostępnić tylko konkretną wskazaną kartę przeglądarki Chrome.
Po wybraniu opcji kliknij Udostępnij. Udostępnianie ekranu działa tylko w rozmowach z jedną osobą i nie jest dostępne w rozmowach grupowych.

Tryb dyskretny
Aby wyłączyć sygnał połączeń przychodzących w Workplace w czasie wolnym lub gdy chcesz się skupić, włącz tryb dyskretny.
Aby włączyć tryb dyskretny:
  1. Z poziomu Workplace w aplikacji Portalu przejdź do ustawień, dotykając .
  2. Dotknij Włącz/wyłącz wyciszenie połączeń przychodzących w Workplace obok pozycji Tryb dyskretny.

Aby zmienić PIN do Workplace:
  1. W Workplace dotknij ikony koła zębatego w prawym górnym rogu ekranu swojego urządzenia Portal.
  2. Dotknij Zmień PIN.
  3. Wpisz poprzedni 4-cyfrowy PIN.
  4. Ustaw nowy 4-cyfrowy PIN.
Uwaga: Z Workplace można korzystać w urządzeniach Portal, Portal+ i Portal Mini. Z Workplace nie można korzystać w urządzeniu Portal TV. Aktualnie polecenie głosowe „Hey Portal” nie jest obsługiwane.
Więcej informacji na temat urządzenia Portal znajdziesz w Centrum pomocy dotyczącym Portalu.
Czy ta informacja była pomocna?
You can go live with Portal when you have downloaded the Workplace Live app and confirmed your device via workplace.com/device.
Go-Live on Portal
To go live with Portal on Workplace:
  1. Open the Workplace Live app.
  2. Select your audience from a Workplace group or the entire organization.
  3. When you have selected your audience, click Start Live Video.
During a live broadcast, you can see live reactions and comments from viewers, as well as seeing the view count. When you have finished broadcasting your live video, you can click Done to save the video as a post, or you can Delete Post.

Watch live with Portal
To watch a Live video with Portal, open up the Workplace Live App on Portal. You'll see a selection of Live videos chronologically, while Live videos that are in session will have a 'Live' icon and will be displayed at the top. Click on the video to watch.
Note: Live videos can be viewed on any devices that support live videos, including desktop and mobile.
You can also generate captions for the video after it has been uploaded. You can also generate captions for the video after it has been uploaded.
Czy ta informacja była pomocna?
You can blur your background or add a custom background during video calls on Workplace on Portal.
To turn on Background Blur:
  1. During a Workplace call on portal or while the call is connecting, tap the portal screen.
  2. Tap to reveal the menu.
  3. Tap on Background.
  4. Select a background of your choice, including the blur option.
To disable the background, simply open the background options and tap on None..
Czy ta informacja była pomocna?
  • Wydawca aplikacji: Facebook, Inc.
  • Ocena zawartości: Wszyscy
  • Rozmiar aplikacji: 80MB
  • Bieżąca wersja aplikacji: 46.0.0.20.49

Wymagania:
  • Aktywne połączenie internetowe umożliwiające zalogowanie się do Workplace oraz wykonywanie lub odbieranie połączeń
  • Konto w Workplace

Regulamin
Czy ta informacja była pomocna?