Jak usunąć siebie z Workplace?

Jeżeli do logowania używasz prywatnego adresu e-mail lub numeru telefonu, wówczas masz możliwość usunięcia siebie z Workplace.
Jak opuścić Workplace?
Aby opuścić instancję Workplace, do której nie chcesz już należeć:
  1. Kliknij zdjęcie profilowe w lewym dolnym rogu dowolnej strony Workplace.
  2. Kliknij Ustawienia.
  3. W ustawieniach przejdź do sekcji Ogólne i kliknij Opuść [your Workplace instance].
Pojawi się informacja, co stanie się z Twoim kontem po opuszczeniu Workplace. Uzyskasz też możliwość przejrzenia dziennika aktywności i zgłoszenia opuszczanego Workplace.
Po potwierdzeniu gotowości do opuszczenia Workplace:
  1. Kliknij Kontynuuj.
  2. Kliknij Opuść [your Workplace instance].
Pojawi się wiadomość potwierdzająca, że usunięto Cię z tej instancji Workplace.
Co się dzieje po opuszczeniu Workplace?
Gdy opuścisz Workplace:
  • Zostaniesz wylogowany(a) ze wszystkich swoich urządzeń.
  • Twój profil będzie miał status „nieaktywny”. Zmiany zaczną obowiązywać w ciągu 24 godzin.
  • Administratorzy Workplace otrzymają powiadomienie o Twoim odejściu.
  • Twoi współpracownicy w Workplace nie będą już mogli kontaktować się z Tobą za pośrednictwem postów i czatów.
  • Nie będziesz już więcej otrzymywać e-maili ani powiadomień z tej instancji Workplace.
  • Zawartość, którą utworzysz, będzie dalej dostępna, chyba że ją usuniesz przed opuszczeniem Workplace.
Uwaga: administratorzy i inni użytkownicy z właściwymi uprawnieniami będą mogli dodać Cię z powrotem do instancji Workplace, którą opuszczasz.
Czy ta informacja była pomocna?