Jak utworzyć pokój w Workplace?

Ta funkcja jest w wersji beta i nie jest obecnie dostępna we wszystkich społecznościach w Workplace.
Istnieją dwa sposoby, aby utworzyć pokój w Workplace. Można to zrobić na Czacie, klikając ikonę wideo Nowy pokój nad listą wątków czatu. Można to również zrobić w Grupach, klikając Utwórz pokój na karcie pokoi w grupie, której jest się członkiem lub administratorem.
Zapraszanie użytkowników do Pokoi Workplace
Każdy może dołączyć do pokoju w Pokojach Workplace. Jako twórca połączenia możesz ograniczyć dostęp do pokoju, aby mogli dołączyć do niego jedynie użytkownicy z Twojej instancji Workplace, lub zezwolić na dołączenie każdej osobie, która ma link umożliwiający dołączenie. Administrator systemu może uniemożliwić dołączanie do pokoju przez użytkowników spoza Twojej instancji Workplace.

Po rozpoczęciu spotkania jego twórca może zablokować pokój, klikając ikonę blokady w prawym górnym rogu pokoju. Uniemożliwi to dołączenie nowych uczestników. Twórca połączenia może również usunąć uczestników z pokoju.

Twórca połączenia może także w dowolnym momencie ponownie wygenerować link z zaproszeniem. Stary link z zaproszeniem przestanie wtedy działać.
Dołączanie do pokoju w Workplace
Aby dołączyć do pokoju, należy podać swoje imię i nazwisko, potwierdzić ukończenie wymaganego wieku oraz zaakceptować Zasady dopuszczalnego użytkowania i Politykę prywatności Workplace.

Jeśli połączenie zostało utworzone z poziomu Czatu, aby połączenie mogło się rozpocząć, musi być obecny twórca pokoju. Jeśli połączenie zostało utworzone z poziomu Grup, musi być obecny dowolny członek grupy, aby połączenie mogło się rozpocząć. Jeśli przez trzy minuty nie dołączy do połączenia twórca pokoju i będą w nim uczestniczyć tylko goście, link umożliwiający dołączenie do pokoju automatycznie wygaśnie.
Czy ta informacja była pomocna?