Moderowanie treści

Członkowie Twojej społeczności Workplace mogą zgłaszać treści bezpośrednio administratorom systemu. Po zgłoszeniu zawartości otrzymasz powiadomienie na komputerze lub powiadomienie push na urządzeniu mobilnym. Więcej informacji na temat zarządzania zgłoszoną zawartością znajdziesz w Centrum zasobów dla klientów.

Artykuł jest przeznaczony tylko dla administratorów Workplace Essential i Workplace Advanced.
Po zgłoszeniu zawartości do zespołu administratorów otrzymasz powiadomienie na komputerze lub powiadomienie push na urządzeniu mobilnym. Zgłaszać można posty, komentarze i czaty.
Zarządzanie zgłoszoną zawartością na komputerze:
  1. Kliknij Panel administratora i wybierz Zgłoszone treści.
  2. Kliknij opcję Sprawdź pod zgłoszoną zawartością, którą chcesz sprawdzić.
    Jeśli potrzebujesz więcej kontekstu w związku ze zgłoszeniem, kliknij Wyślij wiadomość, aby skontaktować się bezpośrednio z osobą, która zgłosiła treści. Zgłoszony post zostanie wówczas przesłany jako załącznik na czacie.
  3. Po sprawdzeniu zawartości możesz wybrać:
    • Zezwalaj – zawartość będzie mogła pozostawać w Workplace bez żadnych dalszych działań.
    • Ukryj – post zostanie ukryty przed wszystkimi członkami społeczności oprócz jego autora i administratorów. Gdy zawartość jest ukryta, ani użytkownicy, ani autor zawartości nie wiedzą, że została ona zgłoszona. Po podjęciu decyzji dotyczącej zawartości możesz ją przywrócić, aby społeczność mogła ją ponownie zobaczyć.
    • Usuń – zawartość zostanie trwale usunięta. Jeśli zawartość znajduje się na czacie, nie możesz jej usunąć.
Zarządzanie zgłoszoną zawartością w aplikacjach mobilnych:
  1. Dotknij pozycji i wybierz Panel administratora. Przejdź do sekcji Zgłoszona zawartość.
  2. Dotknij zgłoszonej zawartości, którą chcesz sprawdzić.
  3. Po sprawdzeniu zawartości możesz wybrać:
    • Zezwalaj – zawartość będzie mogła pozostawać w Workplace bez żadnych dalszych działań.
    • Ukryj – post zostanie ukryty przed wszystkimi członkami społeczności oprócz jego autora i administratorów. Gdy zawartość jest ukryta, ani użytkownicy, ani autor zawartości nie wiedzą, że została ona zgłoszona. Po podjęciu decyzji dotyczącej zawartości możesz ją przywrócić, aby społeczność mogła ją ponownie zobaczyć.
    • Usuń – zawartość zostanie trwale usunięta. Jeśli zawartość znajduje się na czacie, nie możesz jej usunąć.
Czy ta informacja była pomocna?
Wprowadziliśmy limity mające na celu zapobieganie nadużywaniu funkcji i ochronę użytkowników przed spamem i nękaniem. Na przykład jeśli ktoś wysyła kilka wiadomości do użytkowników, z którymi ta osoba nie jest połączona, może otrzymać ostrzeżenie lub tymczasową blokadę wysyłania wiadomości.
Ponadto nie należy za często oznaczać zbyt wielu osób w notatkach, ponieważ mogą one uznać to za spam.
Tego typu ograniczenia zależą od różnych czynników, takich jak tempo i liczba wysyłanych zaproszeń, jednak nie możemy podać dodatkowych szczegółów dotyczących ustalonych limitów.
Czy ta informacja była pomocna?
Aby usunąć zespół roboczy:
  1. Kliknij Zobacz więcej na karcie Strona główna. Kliknij Katalog i kartę Zespoły robocze.
  2. Znajdź zespół roboczy za pomocą paska wyszukiwania, a następnie wybierz go i kliknij .
  3. Kliknij kolejno Usuń zespół roboczy > Potwierdź.
Usunięcie zespołu roboczego spowoduje usunięcie wszystkich zasobów i powiązanych grup.

Aby zgłosić zespół roboczy:
  1. Kliknij Zobacz więcej na karcie Strona główna. Kliknij Katalog i kartę Zespoły robocze.
  2. Znajdź zespół roboczy za pomocą paska wyszukiwania, a następnie wybierz go i kliknij .
  3. Kliknij kolejno Zgłoś zespół, wybierz jedną z opcji zgłaszania zespołu, a następnie kliknij Wyślij.
Zgłoszenie zawartości powoduje wysłanie wiadomości do administratora konta firmowego w Workplace w celu dalszej weryfikacji. Osoba, która utworzyła daną zawartość, nie dowie się o Twoim zgłoszeniu.
Czy ta informacja była pomocna?
Artykuł jest przeznaczony tylko dla administratorów Workplace Essential i Workplace Advanced.
Administratorzy nie mogą uniemożliwić komuś publikowania na własnej osi czasu. Mogą za to moderować posty w grupach, o ile są administratorami systemu lub moderatorami treści. Więcej informacji o różnych rolach administratorów w Workplace.
Czy ta informacja była pomocna?