Czym jest status Nie przeszkadzać w Workplace i jak go włączyć?

Włączenie statusu Nie przeszkadzać spowoduje tymczasowe zawieszenie powiadomień push na urządzeniu mobilnym i powiadomień w przeglądarce komputerowej z Workplace. Półksiężyc przy imieniu i nazwisku użytkownika oznacza, że status Nie przeszkadzać jest obecnie włączony.
Aby włączyć status Nie przeszkadzać:
  1. Kliknij zdjęcie profilowe w lewym dolnym rogu Workplace.
  2. Kliknij Nie przeszkadzać.
Teraz możesz zdecydować, jak długo status ma pozostać włączony. Wybierz
  • Określony czas: 1 lub 2 godziny; do 8:00, cały tydzień.
  • Od teraz do określonej daty (np. na czas urlopu lub wolnego dnia).
  • Powtarzający się dzienny harmonogram.
Pamiętaj, że nawet po włączeniu statusu Nie przeszkadzać będziesz otrzymywać powiadomienia e-mail.
Czy ta informacja była pomocna?