Jak poinformować użytkowników o ważnych postach w Workplace?

Artykuł jest przeznaczony dla użytkowników Workplace Advanced oraz Workplace Enterprise.
Kiedy post zostanie oznaczony jako ważny, użytkownik otrzyma powiadomienie, niezależnie od wybranych ustawień powiadomień.
Administrator może również wybrać wysyłanie powiadomień e-mailem. Jeśli zostanie wysłane powiadomienie e-mail, otrzyma je każdy członek grupy, nawet jeśli wcześniej zrezygnował z otrzymywania powiadomień e-mail.
Wysyłanie dodatkowych powiadomień
Administrator lub moderator treści, który pierwotnie oznaczył post jako ważny, może również w każdej chwili wysyłać kolejne powiadomienia.
Aby wysłać dodatkowe powiadomienia:
  1. Przejdź do grupy, w której został utworzony ważny post.
  2. Kliknij Powiadom pod postem.
  3. Wybierz, czy wysłać powiadomienie do osób, które nie widziały Twojego posta, czy do osób, które nie kliknęły przycisku w poście.
  4. Wybierz, czy chcesz też wysłać e-mail z powiadomieniem do wybranego grona odbiorców.
  5. Kliknij Wyślij.
Tylko administrator, moderator treści lub użytkownik z niestandardowymi uprawnieniami, który pierwotnie oznaczył post jako ważny, będzie mógł wysłać dodatkowe powiadomienia.
Nie ma ograniczenia co do tego, ile razy można wysłać powiadomienia, ale opcja poinformowania przestanie być dostępna, kiedy wszyscy członkowie grupy zobaczą post.