Aktualności

Dostosuj Aktualności Workplace, aby widzieć preferowane posty i informacje.

Możesz przestać obserwować lub ukryć osoby oraz zdarzenia w Aktualnościach. Po ukryciu zdarzenia w Aktualnościach istnieje mniejsze prawdopodobieństwo otrzymywania podobnych zdarzeń w Aktualnościach w przyszłości.
Aby ukryć zdarzenie [lub osobę]:
  1. Kliknij opcję w prawym górnym rogu posta.
  2. Wybierz Ukryj post lub Ukryj wszystkie od: [nazwa użytkownika].
Uwaga: Jeśli nie widzisz w Aktualnościach postów, które według Ciebie powinny się w nich wyświetlać, możesz dołączyć do większej liczby grup lub zacząć obserwować więcej osób.
Czy ta informacja była pomocna?
Zdarzenia aktualności to między innymi zmiany statusu, zdjęcia, filmy, linki, komentarze i polubienia. Zdarzenia wyświetlane w Aktualnościach zależą od kilku czynników, takich jak:
  • Publikuj w grupach, do których należysz.
  • Posty na osi czasu opublikowane przez osoby, które obserwujesz.
Jeśli skończą Ci się treści do wyświetlania w Aktualnościach, możesz też zapoznać się z propozycjami grup otwartych oraz z postami zyskującymi popularność w grupie.
Dotychczasowa aktywność w Workplace może również wpłynąć na dobór zdarzeń w Aktualnościach. Jeśli na przykład zdarzało Ci się polubić lub komentować zdjęcia, istnieje większe prawdopodobieństwo, że w Twoich aktualnościach będą pojawiać się właśnie zdjęcia.
Czy ta informacja była pomocna?
Czasami post, który już znasz, może nadal pojawiać się na górze listy aktualności, ponieważ jeden z Twoich współpracowników go polubił lub skomentował. Dzięki temu widzisz ważne dla siebie posty oraz posty, na które najczęściej reagują Twoi współpracownicy.
Czy ta informacja była pomocna?
Gdy obserwujesz współpracownika, posty tej osoby pojawiają się w Twoich aktualnościach. Możesz obserwować współpracowników, członków innych zespołów oraz pracowników szczebla kierowniczego Twojej firmy. Będziesz widzieć tylko posty widoczne dla całej firmy lub opublikowane w grupach, do których należysz.
Gdy współpracownik Cię obserwuje, będzie widzieć w swoich Aktualnościach posty, które są widoczne dla firmy. Jeśli opublikujesz coś w zamkniętej lub tajnej grupie, będzie to widoczne tylko tych współpracowników, którzy do niej należą.
Gdy przestaniesz obserwować współpracownika, będziesz widzieć mniej postów tej osoby w swoich Aktualnościach. Możesz wznowić obserwowanie współpracownika, którego przestałeś(aś) obserwować, ponownie dodając go do obserwowanych.
Czy ta informacja była pomocna?
Możesz włączyć lub wyłączyć ustawienia automatycznego odtwarzania filmów w Workplace.
Aby wyłączyć automatyczne odtwarzanie filmów na komputerze:
  1. Kliknij zdjęcie profilowe w lewym dolnym rogu Workplace, a następnie kliknij Ustawienia.
  2. Kliknij opcję Filmy.
  3. Kliknij menu rozwijane obok opcji Automatyczne odtwarzanie filmów i wybierz opcję Wyłącz.
Czy ta informacja była pomocna?
To better focus on your News Feed, you can temporarily hide the panels on the left and right of your Workplace.
The left panel contains your most used groups, recent chats and notifications. To hide this panel:
  1. Go to either your Workplace News Feed, chats or a group.
  2. Hover over the left panel and click .
The right panel can contain upcoming events, suggested groups and trending posts from your organization. When you are looking at a group or chat, the right panel changes to show recent activity and group descriptions. To hide this panel:
  1. Go to either your Workplace News Feed, chats or a group.
  2. Hover over the right panel and click .
To reopen either panel, click the relevant icon a second time.
Default view
The current state of your left or right panels will only last as long as your current session. If you open Workplace in a new tab, both panels will be open again.
Czy ta informacja była pomocna?