Dlaczego w Workplace wyświetla się komunikat o błędzie informujący, że moja domena jest już zajęta?

Artykuł jest przeznaczony dla użytkowników Workplace Advanced.
Jeśli wyświetli się komunikat o błędzie informujący, że domena jest już zajęta, może to oznaczać, że proponowana domena jest już używana przez inną firmę, lub że próbujesz dodać domenę publiczną. Jeśli uważasz, że to pomyłka i możesz udowodnić, że domena należy do Ciebie, skontaktuj się z zespołem pomocy.
Uwaga: Aby dodać domenę e-mail do białej listy, należy przejść do Panelu administratora. Tylko administratorzy firmy mogą dodać domenę e-mail do białej listy.
Czy ta informacja była pomocna?