Jakie ustawienia prywatności są dostępne dla grup w Workplace?

Są trzy opcje prywatności dla grup: publiczna, zamknięta i tajna. W poniższej tabeli pokazano, kto może dołączyć do poszczególnych typów grup i jakie informacje są widoczne dla użytkowników.
PubliczneZamkniętaTajna
Kto może dołączyć?Każda osoba w firmie może dołączyć lub zostać dodana/zaproszona przez członka grupy.Każda osoba w firmie może poprosić o dołączenie lub zostać dodana/zaproszona przez członka grupy.Każdy, ale musi zostać dodany lub zaproszony przez członka grupy.
Kto może zobaczyć nazwę grupy?Każda osoba w firmieKażda osoba w firmieAktualni i byli członkowie
Kto może zobaczyć listę członków grupy?Każda osoba w firmieKażda osoba w firmieTylko aktualni członkowie
Kto może zobaczyć opis grupy?Każda osoba w firmieKażda osoba w firmieAktualni i byli członkowie
Kto może zobaczyć znaczniki grupy?Każda osoba w firmieKażda osoba w firmieAktualni i byli członkowie
Kto może zobaczyć posty dodawane przez członków w ramach grupy?Każda osoba w firmieTylko aktualni członkowieTylko aktualni członkowie
Kto może znaleźć grupę w wyszukiwaniu?Każda osoba w firmieKażda osoba w firmieAktualni i byli członkowie
Kto może zobaczyć wydarzenia grupy?Każda osoba w firmieTylko aktualni członkowieTylko aktualni członkowie
Kto może zobaczyć zdarzenia dotyczące grupy w Workplace (np. w Aktualnościach i w wyszukiwaniu)?Każda osoba w firmieTylko aktualni członkowieTylko aktualni członkowie
Uwaga: W przypadku Workplace Advanced administratorzy społeczności mają dostęp do wszystkich materiałów w usłudze Workplace, w tym należących do grup tajnych.
Dowiedz się więcej o tym, jak zarządzać grupą w Workplace.
Czy ta informacja była pomocna?