Jakie są dostępne ustawienia prywatności wydarzeń w Workplace?

Ustawienia prywatności wydarzenia zależą od rodzaju wydarzenia i sposobu jego utworzenia. Po utworzeniu wydarzenia nie można zmienić jego ustawień prywatności.
Wydarzenia prywatne
  • Tylko zaproszeni goście widzą informacje na temat wydarzenia prywatnego.
  • Możesz zezwolić gościom na zapraszanie innych współpracowników do udziału w wydarzeniu prywatnym.
  • Wydarzenie prywatne jest tworzone poza grupą.
  • W przypadku udostępnienia adresu URL wydarzenia prywatnego użytkownikowi, który nie został zaproszony do udziału w wydarzeniu, link będzie wyglądał na uszkodzony albo będzie niedostępnym załącznikiem.
Wydarzenia otwarte
  • W wydarzeniu otwartym mogą wziąć udział wszyscy użytkownicy tworzący społeczność firmy.
  • Wydarzenia otwarte można udostępniać innym osobom w społeczności.
Wydarzenie utworzone w grupie
  • Wydarzenie utworzone w grupie przyjmuje ustawienia prywatności obowiązujące w grupie. Na przykład wydarzenie utworzone w grupie otwartej również będzie miało charakter otwarty.
  • Udostępnianie jest możliwe tylko w przypadku wydarzeń grup otwartych.
Dowiedz się więcej o zarządzaniu wydarzeniami.
Czy ta informacja była pomocna?