Jakie znaczenie dla mojej społeczności ma fakt, że przejdę z konta Workplace Advanced na konto Workplace Essential?

Jeżeli przejdziesz z konta Workplace Advanced na konto Workplace Essential, utracisz dostęp do poniższych funkcji:
Niewysłane zaproszenia
  • Niewysłane zaproszenia zostaną trwale usunięte ze społeczności.
Logowanie jednokrotne
  • Jeżeli korzystasz z logowania jednokrotnego, wszyscy współpracownicy zostaną wylogowani z usługi i będą musieli skonfigurować własne hasła. Utracą też możliwość logowania się jednym kliknięciem.
Analiza ilustrująca, którzy członkowie społeczności korzystają z Workplace
  • Stracisz dostęp do statystyk i nie będziesz widzieć, kto jest najbardziej aktywny w Workplace (dotyczy to użytkowników i grup).
Indywidualna pomoc przez e-mail dla administratorów
  • Utracisz dostęp do bezpośredniej pomocy przez e-mail w razie pojawienia się pytań, natomiast nadal będziesz mieć dostęp do Centrum pomocy.
Uprawnienia administratora do zarządzania społecznością
  • Nie będziesz mieć możliwości moderowania postów ani zarządzania użytkownikami i własnymi danymi, jak również nie sprawdzisz już, czy członek społeczności zgłosił jakieś posty.
API do niestandardowych integracji i boty
  • Utracisz możliwość korzystania z botów oraz dostęp do API do niestandardowych integracji.
Synchronizacja z dostawcami tożsamości (np. G Suite)
  • Utracisz możliwość płynnej synchronizacji z dostawcami tożsamości, w wyniku czego użytkownicy nie będą automatycznie dodawani ani usuwani po dołączeniu do firmy lub po jej opuszczeniu. Wszyscy użytkownicy, którzy zostali wcześniej zsynchronizowani, pozostaną w usłudze Workplace.
Odwiedź stronę z cenami, aby dowiedzieć się, które funkcje są dostępne w poszczególnych planach cenowych.
Uwaga: Jeśli masz już niestandardowy adres URL w Workplace lub kilka zweryfikowanych domen e-mail, nie dokonamy żadnych zmian, ale pamiętaj, że po przejściu do Workplace Essential utracisz możliwość aktualizowania tych informacji lub zarządzania nimi.
Czy ta informacja była pomocna?