Co się stanie po zmianie uprawnień dotyczących pliku znajdującego się w usłudze przechowywania w chmurze?

Jeśli zmienisz uprawnienia dotyczące pliku z prywatnych/dostępnych tylko dla niektórych osób na publiczne/dostępne dla wszystkich w firmie:
  • Użytkownicy Workplace Advanced:
Podczas tworzenia posta plik nie był publicznie dostępny, więc inni pracownicy zobaczą tylko ikonę typu pliku i będą musieli potwierdzić, że mają uprawnienia do jego wyświetlenia. Tylko osoby z takimi uprawnieniami będą mogły wyświetlić podgląd i uzyskać dostęp do pliku. Zmiana ustawień na publiczne nie wpłynie na uprawnienia do podglądu, ale wszyscy będą mogli uzyskać dostęp do pliku.
  • Użytkownicy Workplace Essential:
Tylko współpracownicy z takimi uprawnieniami i włączoną integracją będą mogli wyświetlić podgląd i uzyskać dostęp do pliku. Zmiana ustawień na publiczne nie wpłynie na podgląd, ale wszyscy będą mogli uzyskać dostęp do pliku. W celu wyświetlenia podglądu konieczne jest włączenie integracji.
Jeśli zmienisz uprawnienia dotyczące pliku z publicznych/dostępnych dla wszystkich w firmie na prywatne/dostępne tylko dla niektórych osób:
  • Użytkownicy Workplace Advanced:
Podczas tworzenia posta plik był dostępny publicznie, więc wszyscy będą mogli zobaczyć jego podgląd i/lub nazwę. Jeśli zmienisz uprawnienia na prywatne/dostępne tylko dla niektórych osób, uprawnienia do podglądu zawierającego obrazy nie zmienią się, ponieważ zostały one zarejestrowane podczas tworzenia posta. Jednak tylko osoby z uprawnieniami będą mogły uzyskać dostęp do pliku po kliknięciu linku. Użytkownicy mogą zostać poproszeni o zalogowanie się do usług w chmurze.
  • Użytkownicy Workplace Essential:
Tak samo jak powyżej, o ile integracje są włączone.
Czy ta informacja była pomocna?